ny køkkenbordplade
ny køkkenbordplade

Vælg den rigtige køkkenbordplade

Når du vælger tællere til en ny køkkenbordplade, skal du se nøje på egenskaberne ved alle dine muligheder, inklusive udseende og funktionalitet. Det er vigtigt at kende de forskellige typer tællere og deres funktioner, størrelser og det tilbehør, der er forbundet med hver enkelt. Her er en oversigt, der hjælper dig med at vælge den rigtige køkkenbordplade til dine behov.

Ønsker du nogle værktøjer, der hjælper dig med at planlægge dine renoveringer? Se på vores guide: Planlæg dit drømmekøkken.

Forformede arbejdsflader fås i renoveringscentre. De kan omfatte en backsplash og tilbydes i forskellige stilarter fra en afrundet til en lige, moderne kant. De er lette at installere til amatør-DIYs og fås i længderne 4 ‘, 6’, 8 ‘, 10’ og 12 ‘. Forformede overflader tilbydes i forskellige farver og stilarter, såsom natursten eller træ.

Forformede bordplader har en standarddybde på 25 1/2 “og er installeret på 24” dyb bund køkkenskabe. Der er ingen åbning for vasken og VVS; skal du klippe åbningerne ud ved hjælp af de tilgængelige skabeloner.

Bordplader med hård overflade lavet af materialer som granit og kvarts bliver stadig mere populære. Stone er ekstremt tung og brud, hvilket betyder, at håndtering og installation skal overdrages til fagfolk. Målinger skal også foretages af de samme fagfolk, der vil være i stand til at skære eller forme materialet i henhold til dine specifikationer.

Se de bedste køkkenbordplader til pengene

Komponenter og funktioner

Uanset hvilken stil du har valgt til din køkkenbordplade, har alle tællere visse funktioner og elementer til fælles.

1. Arbejdsoverflade

Uanset hvilket materiale de er lavet af, kan arbejdsoverflader opdeles i to kategorier:

1.A Arbejdsoverflade

Dette er skranker monteret på baseskabe, der forer væggene, med en standardhøjde på 36 “og en dybde på 24”. Denne type overflade kan muligvis ikke indeholde en backsplash integreret i tælleren. Da det er i flugt med væggen, er kun den synlige kontur af bordpladen færdig.

1.B køkkenø

Øen er en fritstående arbejdsoverflade, ikke fastgjort til væggen, men beliggende midt i rummet. Den har en standardhøjde på 36 “, men kan også omfatte en frokosttæller, i en standardhøjde på 42”.

2. Kantprofiler

Der er et antal kantprofiler at vælge imellem til din bordplade, forudsat at du forbliver tro mod køkkenets arkitektoniske stil. Vælg kantestil på samme tid, som arbejdsoverfladen vælges og klippes efter mål, da kantingen er skåret ud fra bordpladen. En grundlæggende firkantet profil passer til moderne decors, mens kant med mere detaljeret arbejde integreres mere effektivt med traditionelle køkkendekorater.

Hvad er en god form for køkkenbordplade

Flere muligheder er mulige for flisekantning. Hættefliser eller V-fliser kan bruges til at vikle fra bordets øverste kant til det forreste rum eller tællerens forklæde. Nogle foretrækker dekorativt træ eller keramisk trim. Trækanter kan også bruges til at forbedre udseendet på beton-, træ- og laminatarbejdsoverflader.

3. Backsplash

Visse præformede bordplader inkluderer en bagpåplade, der forhindrer, at vand drypper ned bagpå. En backsplash kan tilføjes, når bordpladen er installeret; det forbliver en funktionel mulighed, der også forbedrer stilen i dit køkkenbordplade. Forskellige materialemuligheder inkluderer rustfrit stål, glas, keramiske fliser eller “pate-de-verre”.

Please follow and like us: